Top 5 cele mai ciudate planete descoperite vreodata

0
499

Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a fost fascinata de spatiul cosmic si de secretele acestuia. Dupa o serie de studii amanuntite au fost descoperite mai multe planete foarte ciudate. Mai jos veti vedea un top 5 al celor mai ciudate planete.

5   TRES-2B

A fost descoperita in 2011 si se afla la o distanta de aproximativ 750 de ani lumina de sistemul solar. Este alcatuita din gaze, iar cea mai mare temperatura la suprafata a ajuns undeva la 1200 grade celsius.

4   GLIESE 436B

Un lucru ciudat la aceasta planeta este faptul ca este alcatuita din gheata, dar in flacari. Cum este posibil acest lucru? Atractia planetei este extrem de puternica, iar apa este compresata si transformata in forma solida, ceea ce o face imposibil de evaporat. Steaua planetei emana multa caldura, iar gheata compresata arde in loc sa se topeasca.

3   55 CANCRI E

Datorita presiunii si temperaturii foarte mari, carbonul, principalul element din care este alcatuita planeta s-a transformat in diamant. De asemenea la suprafață se gasesc mari cantități de heliu si hidrogen, dar încă nu au fost descoperite toate misterele planetei.

2   GLIESE 581 C

Daca aruncam o mica privire am putea spune ca este identică cu Pământul. Un lucru important este acela ca se poate trăi acolo. Totusi nu toată suprafața planetei este locuibila. Aceasta are două părți: una întunecată si una luminata. Pe partea întunecată temperatura este foarte scăzută, iar un om poate îngheța in doar cateva secunde, în timp ce pe partea luminată ar arde imediat. Singurul loc unde se poate trăi pe GLIESE 581 C este intre cele doua parti, deoarece acolo este singurul mediu perfect pentru viata.

1  GJ 1214 B

Peste tot se gaseste doar apa. Chiar dacă ar fi aleasă o anumită direcție de mers, uscatul nu ar aparea niciodată. Apa se duce pana in centrul planetei unde se află un nucleu de gheață. Ramane totusi un mister daca apa este sau nu potabila.

 

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here