Primul smartphone cu ecran pliabil de la Huawei: Mate X

Samsung a lansat acum o saptamana un smartphone cu ecran flexibil, pliabil, mai bine zis, numit Galaxy Flod. O saptamana mai tarziu avem Mate X, un smartphone pliabil de la Huawei.

Pentru au fost lansate la o saptamana distanta, cele doua telefoane flixbile, Samsung respectiv Huawei, in prezentarea lui Mate X voi folosi si Galaxy Flod ca reper.

Din prima nu am avut o mare atractie si o toleranta prea mare pentru ideea de telefon pliabil, acest lucru din cauza faptului ca deja in ultimul an au aparut prea multe camere pe smartphone-uri, acum vor sa il faca si pliabil, se vede clar ca un telefon, nu devine neaparat un obiect simplu si minimalist pe care sa il folosim cu usurinta, ci devine un gadget ce nu este chiar flexibil, precum pare.

Din punctul meu de vedere lansarea unor telefoane cu ecran flexibil nu va prinde chiar foarte bine publicului, in plus pretul este foarte mare pentru un astfel de telefon.

Ca o comparatie intre Mate X si Galaxy Flod, stim ca telefonului lui Huawei costa mai mult cu 200 de euro, dar arata si mai bine, pretul este pe undeva la 2300 de euro pentru Mate X lucru care il face un telefon ecram de scump, pentru Romania, si peste 90% dintre noi nu il vom putea avea.

Bineinteles, probabil pe viitor vom vedea un telefon mai bun cand este vorba de telefoane pliabile, insa deocamdata telefoanele sunt prea groase si in loc sa iti iei un astfel de telefon, mai bine achizitionezi si o tableta.

Speram totusi ca Apple sa nu se ia dupa acest trend si sa vedem un telefon pliabil de la acestia, sau daca vedem, sa fie ceva cu adevarat revolutionar, nu un telefon ce se pliaza, ca un laptop. De asemenea zvonurile spun ca si iPhone-ul de anul acesta va avea 3 camere….

Mate X oferă utilizatorului trei versiuni de ecran: când este pliat avem ecranul principal de 6,6 inci, cu aspect de imagine 19.5:9 și rezoluție 2480x1148p și ecranul secundar (cel de pe spatele telefonului) care are 6,4 inci, aspect de imagine 25:9 și rezoluție 2480 x 892.

Sursa: imagine

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!