Rusia plănuiește să se deconecteze de la internetul global

Guvernul rus, însoțit de principalii furnizori de internet, a planificat să deconecteze brusc întreaga țară de internetul global. Acest test va izola complet internetul rusesc (numit și Runet) de restul lumii.

Motivul principal al acestei închideri este testarea securității datelor rusești. Deci, iată tot ce trebuie să știi despre testul de închidere a internetului din Rusia.

Rusia planifică să se deconecteze de la Internetul global

Pentru o perioadă limitată de timp, guvernul rus va deconecta complet Rusia de internet. Testul de închidere va avea un impact asupra cetățenilor privați, asupra rețelelor electrice și chiar asupra sistemelor militare.

Potrivit unor surse de încredere, testul va dura aproximativ 30 de minute și va fi efectuat înainte de 1 aprilie. Fiecare ISP rus major va redirectiona tot traficul de retea catre noduri care sunt controlate de guvernul rus.

Acest test va include crearea unui sistem alternativ DNS pentru a proteja secțiunea de limbă rusă a internetului, în cazul în care este deconectat de la World Wide Web.

Testul va ajuta, de asemenea, guvernul rus să adune informații și să furnizeze feedback și modificări suplimentare la legile propuse.

Beneficiile deconectării globale

Acest test va ajuta guvernul rus să monitorizeze și să abandoneze complet site-urile care conțin informații interzise. În plus, testul va permite controlul centralizat asupra întregului trafic național pe internet și va minimiza transferul de date către serverele străine.

Ei bine, un test de acest gen a mai fost efectuat la jumătatea anului 2014 pentru a vedea care este răspunsul oamenilor în privință cu această modificare. Testul va costa probabil aproximativ 23 de miliarde de ruble sau aproximativ 350 milioane de dolari.

Ce părere ai despre această mutare din partea Rusiei? Consideri că este un avantaj sau dezavantaj faptul că se deconectează de la internetul global? Scrie-ne în secțiunea de comentarii!

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!