Tehnologia 5G urmeaza sa-si faca aparitia 2020 si promite o conexiune de mare viteza si latenta mica.

Avem din ce in ce mai multe device-uri conectate la internet si care pot fi contralate de la distanta, lumini, intrerupatoare, prize, porti, frigidere mai nou si masini inteligente care se conduc singure dupa cum vedem in straintate si mai nou si pe la noi. Toate astea ne faciliteaza viata, ne ajuta cumva sa fim mai eficienti, dar totusi au nevoie de o cale de comunicare si ele ca sa poata fi controlate de la distanta. Aici intervine 5G-ul. Avem conexiuni destul de bune, nu zic ca nu, dar ce promite tehnologia 5G, pare sa fie nemaipomenit.

Aceasta conexiune, 5G, nu este doar o tehnologie pentru telefoane sau urmatorul G, a declarat Rober Topol, managerul general al filerei de la Intel care se ocupa de dezvoltarea tehnologiei respective. El afirma ca 5G-ul este despre transferul de date in cantitate cat mai mare si viteza cat mai buna intre device-uri, fie ele venite de la un frigider, masina de spalat sau o drona zburatoare.

Tehnologia are potentialul ca aceasta sa fie intiatorul unei noi epoci unde device-urile pot fi contectate intre ele printr-o tehnologie wireless solida, cu o conexiune rapida. Dar conform Topol, nu este vorba doar despre cat de rapida va fi conexiunea ci cat de mica o sa fie latenta si faptul ca vom beneficia de comunicatii fiabile wireless pentru noi, oamenii, sau intre computerele inteligente.

Nu e vorba doar despre masinariile inteligente si comunicare, e vorba si de divertisment. Potrivit lui Carrie MacGillivray, vice presedintele IDC’s Mobility and IoT, tehnologia 5G va fi un mare pas in fata pentru transmiterea fluxurilor live pe internet. Tot ea a mai declarat ca multumita acestei tehnologii vom putea descarca filme 4K in cateva secunde in loc sa mai asteptam minute bune pentru a descarca un film de pe internet. Totodata, fara dar si poate, aceasta tehnologie va aduce si inovatii in cadrul medical la preturi avantajoase.

Se pare ca avem in fata drumul spre o noua lume, mai inteligenta cu comunicare de mare viteza, promisa de tehnologia 5G, iar daca stai sa te gandesti ca acesta tehnologie este deja in teste si pormite sa-si faca aparitia in 2020 la jocurile olimpice organizate in Tokyo, nici nu e lung drumul. Am dreptate?

Mie mi se pare ceva absolut genial si de abia astept sa vad cum va revolutiona industria inteligentei artificiale aceasta conexiune. Voi ce parere aveti?

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!