ATV-ul nu îți oferă doar o posibilitate foarte practică și eficientă de a te deplasa chiar și în zone greu accesibile, ci și capacitatea de a trăi senzații tari la fiecare cursă efectuată. Un ATV (n.r. trad. All Terrain Vehicle) este un vehicul motorizat, pe patru roți, care se adaptează foarte bine și celor mai dificile condiții de drum. El poate fi folosit pentru a obține acces în zone în care autoturismele sau alte metode convenționale de transport nu pot pătrunde.

 

Chiar dacă garantează accesul în astfel de zone, ATV-ul nu poate să anihileze amenințările la care utilizatorul este expus atunci când face curse pe trasee dificile. El poate fi, însă, echipat în așa fel încât aceste amenințări să fie tratate corect și să nu poată afecta siguranța ta, ca utilizator. Cea mai importantă dotare, din acest punct de vedere, este reprezentată de anvelope. Iată cum te ajută variantele performante de cauciucuri ATV să fii mereu în siguranță la drum!

 

Cauciucuri ATV: tipologie si caracteristici esențiale

La fel ca un autoturism obișnuit, ATV-ul are patru roți care trebuie să fie completate cu anvelope, în așa fel încât vehiculul să adere bine la drum și să garanteze deplasarea în condiții de siguranță. Există două categorii principale de cauciucuri pentru ATV, din care poți alege variantele pe care să le folosești. Acestea țin de tipul de teren pe care le pot aborda pneurile. Este vorba despre:

 

  • cauciucuri specializate – acestea sunt produse în mod express pentru anumite tipuri de trasee. Există cauciucuri speciale pentru drumuri noroioase, cauciucuri create pentru terenuri alunecoase (stâncoase), precum și alte variante. Este recomandat să utilizezi penurile specializate doar pe suprafețele pentru care sunt ele concepute. Mai exact, evită să folosești cauciucuri pentru teren noroios pe trasee stâncoase, deoarece eficiența lor va fi scăzută;
Articole recomandate:
Rent-a-car-otopeni.ro pentru servicii de inchirieri auto Bucuresti

 

  • cauciucuri all terrain – acestea oferă flexibilitate prin faptul că se pot adapta oricărui tip de drum. În același timp, nu sunt la fel de performante în condiții extreme, așa cum sunt cele dedicate traseelor cu astfel de condiții. Un exemplu foarte bun este cel al persoanelor care au de îndeplinit sarcini utilitare în zone noroioase. Pentru astfel de suprafețe, anvelopele all terrain ar fi bine să fie înlocuite de pneuri specializate pentru terenuri mlăștinoase.

 

Aceste tipuri de cauciucuri pentru ATV sunt definite de tipul de profil și model al crampoanelor. Cu ajutorul acestor accesorii, anvelopele se pot adapta la suprafețe într-o manieră mai mult sau mai puțin optimă. Este, practic, același principiu pe care îl vei întâlni și la anvelopele pentru autoturisme. Pe lângă design-ul anvelopelor, foarte importante sunt greutatea și dimensiunile acestora.

Cele mai performante modele sunt cele pe care le alegi în funcție de ceea ce sugerează producătorul ATV-ului tău. Este important să folosești pneuri de greutate și dimensiuni pe care vehiculul să le poată suporta fără ca direcția și transmisia să fie afectate. Cu cât greutatea și dimensiunile penurilor respectă mai mult indicațiile producătorului, cu atât vehiculul va fi mai ușor de controlat chiar și în situații dificile.

 

Intră pe GeneralMotor.ro și descoperă cele mai performante modele de cauciucuri ATV, precum și alte accesorii care îți vor transforma drumurile în curse sigure și stabile. Investește în soluții de calitate și bucură-te de experiențe reușite pe ATV. Fie că ești profesionist și ai nevoie în activitatea ta de ATV sau folosești vehiculul doar pentru distracție, este foarte important să pui mereu preț pe siguranță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here