În data de 4 februarie 2020 au fost lansate site-urile oficiale ale noii console PlayStation 5 de la Sony pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Germania. Adresele oficiale ale fiecărei țări în parte sunt https://www.playstation.com/engb/explore/ps5, respectiv, https://www.playstation.com/dede/explore/ps5 și pot fi accesate și din România. După un click pe unul din aceste site-uri realizezi că informațiile postate nu dezvăluie încă nicio noutate, dar chiar și simpla invitație adresată gamerilor să se înscrie pentru a primi ultimele noutăți legate de noua consolă ne asigură de faptul că întreg procesul de dezvoltare și perfecționare este pe drumul cel bun.

Înregistrarea pe unul din site-urile de mai sus ne promite faptul că vom putea fi mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă legat de noua consolă. Autorul textului afirmă chiar că producătorii au început să dezvăluie deja unele informații în legătură cu extraordinarul dispozitiv, dar mai avem puțin de așteptat până ca aceștia să poată ridica complet cortina. Cu alte cuvinte, PlayStation 5 is coming și de acum încolo nimic nu mai poate să-i stea în cale.

Cum se face înregistrarea pe site-ul consolei PlayStaion 5?

Procesul de înregistrare pe adresele oficiale ale consolei PlayStation 5 este unul cum nu se poate mai simplu. Ca utilizator, dacă ești interesat de știrile privitoare la consolă tot ce ai de făcut este să te înregistrezi cu adresa personală de mail și data nașterii, iar apoi să bifezi căsuța CAPTCHA, confirmând că nu ești un robot.

Tot pe site-urile PS5 ai acces direct și către toate celelalte site-uri oficiale ale consolelor mai vechi. Atât meniul principal, cât și footer-ul fiecărei pagini sunt pline de link-uri către site-uri de jocuri, servicii, echipamente și multe, multe altele.

Când va avea loc lansarea noii console PlayStation 5?

Acum că site-ul oficial este în picioare și funcționează excelent, suntem tentați să ne așteptăm ca lansarea noii console PlayStation 5 să aibă loc mai devreme. Ba mai mult, există chiar zvonuri care spun că s-ar putea să avem o surpriză și să facem cunoștință cu noul produs chiar luna aceasta. Dar dacă e să citim mai atent ceea ce scrie pe site, observăm că perioada de lansare anunțată de producători este cea a sărbătorilor anului 2020 și cel puțin ghidându-ne după informațiile pe care le avem la dispoziție până acum, e clar că mai avem ceva de așteptat.

Articole recomandate:
Producătorul jocului Ori and the Will of the Wisps ne oferă informații valoroase despre diferențiele dintre consolele PlayStation 5 și Xbox Series X

Încă știm prea puțin despre noua consolă PS5 și de aceea, cel puțin deocamdată, despicăm firul în patru în legătură cu fiecare informație pe care o prindem din zbor, pentru a da de urma oricărui indiciu. Iar una din aceste informații ne-a atras atenția într-un mod special. Nimic nu este încă sigur, dar se zvonește că din punct de vedere al performanțelor, PS5 va fi o consolă considerabil mai avansată decât Xbox Series X. Se poate să fie doar gurile rele care nu contenesc să vorbească, sau se poate ca acesta să fie purul adevăr.

Nu suntem încă convinși, însă cert este că cele două dispozitive au multe caracteristici comune, dar și elemente cheie care le diferențiază. Însă până nu punem mâna pe ele ca să le putem compara față în față este greu să decidem un câștigător.

Două console pe care cel mai probabil le vom alege în funcție de jocurile cu care vrem să ne distrăm

Legat de performanțele video, amebele console se pare că vor fi la fel de competente și nu acest amănunt va fi cel care ne va pune în dificultate în momentul efectuării unei alegeri. Ceea ce ne va face să ne hotărâm asupra unui dispozitiv sau altuia se pare că vor fi de fapt jocurile care ne pasionează.

Cu siguranță în momentul testării și de-a lungul timpului vom descoperi că una din console este mai rapidă decât cealaltă și probabil va încărca jocurile în 7 secunde în loc de 10. Sau vom observa că una din console se aude mai clar și cealaltă mai slab. Dar la nivelul la care a ajuns fiecare din cele două companii producătoare, diferențele vor fi foarte subtile și aproape neobservabile, astfel încât sunt șanse mari ca în final, alegerile noastre să se bazeze mai mult pe jocurile care ne interesează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here